Поздравявам Радев и Главчев за споделената отговорност. Част от министрите на

...
Поздравявам Радев и Главчев за споделената отговорност. Част от министрите на
Коментари Харесай

Борисов: Пеевски да започне да говори градивно, изгориха Кожарева, Илков е предложен от президента

Поздравявам Радев и Главчев за споделената отговорност. Част от министрите на Главчев са дадени от Радев, част от селекцията е на президента. Как ще се оправят - ще забележим след месеци.

 

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов след клетвата на служебното държавно управление в Народното събрание.

 

И разкри: Наско Илков е предложение на Радев, признато от Главчев. Министър Вучков уволни Наско Илков в мое държавно управление.

 

И сътрудниците от ППДБ имат нахалството да питат дали е обвързван с мен, добави някогашният министър председател.

 

" Тези двамата държавници (бел.ред. Радев и Главчев) бяха над обстановката в страната и съумяха да излъчат кабинет ", сподели още той. По думите му това е една стъпка напред и политическите партии би трябвало да помислят по какъв начин да споделят отговорност.

Но служебните кабинети станаха като " добър ден ". Не може да му се радваме. Служебно държавно управление би трябвало да има единствено при изключителни обстановки ", съобщи Борисов.

 

" Имах време да помисля върху измененията в Конституцията, която ние подкрепяхме. Имаше текстове, които можеше да се напишат по-добре. Това е опит и за трите партии, които бяхме в сглобката. В случая днешната Конституция е направена за високоинтелигентни и систематични партии ", изясни Борисов. И добави, че тези, които са приели Конституцията, в този момент би трябвало да са на висотата да пазят измененията.

 

" Не скърбя, че бяхме в сглобка. Това беше положително време за България. След височайшото посещаване на Костадинов в Москва, това изключва всевъзможен вид за работа с сътрудниците от " Възраждане ", отсече водачът на ГЕРБ. По думите му от " Възраждане " са се изключили от опцията за коалиция.

 

" Все по-малък става описът за коалиция след изборите. Апелирам към сътрудниците от ППДБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, да си мерят приказките, в случай че не желаят да вървим на последващи избори ", прикани той.

 

" Кандидатът на ГЕРБ за еврокомисар ще бъде Екатерина Захариева. Не сме закъснели с номинацията ", разгласи Борисов пред медиите.

 

" Отстрани изглеждаме като една разпиляна държава със служебни министри, които никой не познава. За страдание, четвърта година хаосът продължава и ще продължи и отсега нататък, тъй като не виждам поука у никого ", посочи водачът на ГЕРБ.

 

" Ако желаете съвет към Пеевски - би трябвало да се успокои, да не плаши другите партии, да стартира да приказва градивно, както го правеше през последната една година. До обед седеше при мене, следобяд беше при ППДБ. Всички да се успокоят ", прикани някогашният министър председател.

 

" Съжалявам за Горица Кожарева. Тя е добър специалист, изгориха я от няколко страни. Последният, който ще се изкаже дали Конституцията е нарушена от Радев, съм аз. Радо Чолаков ме предупреждаваше за доста неща, които ние приемахме, с цел да върви сглобката. И си потегли. Използвам случая да му се извиня ", приключи той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР